Nagyvilág

Amputálni kellett egy nő lábát, miután a mozgójárda maga alá gyűrte egy thaiföldi repülőtéren

Rémálomba illő baleset történt csütörtökön egy thaiföldi repülőtéren.

Az AP hírügynökség tudósítása szerint egy 57 éves thaiföldi állampolgárságú utas épp becsekkolni ment a bangkoki Don Müang nemzetközi repülőtéren, amikor a kettes számú terminálon a mozgójárda bedarálta az egyik lábát, amit később amputálni kellett.

Miután kórházba szállították a nőt és kiderült, hogy a végtagját el kell távolítani, azt kérte, szállítsák át egy másik intézménybe, hátha vissza lehet valahogy csavarozni azt.

A közösségi oldalakon keringő fotókon jól látható, hogy a mozgójárda maga alá gyűrte az utas lábát.

Karun Thanakuljeerapat, a reptér igazgatója sajtótájékoztatóján azt mondta, szörnyen sajnálják a történteket és biztosítanak mindenkit afelől, hogy hasonló nem fog többet megesni. Közölte, a nő balesetből adódó ellátásának költségeit átvállalják és nyitottak a tárgyalásra további kompenzációk ügyében is.

Kérdésre válaszolva elmondta, minden nap megvizsgálják a mozgójárdát és havonta alaposabb vizsgálatnak is alávetik azt. Most lezárták a területet és mérnökök fognak részt venni a vizsgálatban annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozta a balesetet.

A mozgójárdát a japán Hitachi gyártotta és 1996 óta üzemelt a reptéren. Az eredeti tervek szerint 2025-ben cserélték volna le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik