Nagyvilág

Az orrán landolt az utasszállító repülő – videó a fedélzetről

Jeff Siner / The Charlotte Observer / Tribune News Service / Getty Images
Jeff Siner / The Charlotte Observer / Tribune News Service / Getty Images

Kényszerleszállás kellett végrehajtania egy utasszállító repülőgépnek az Egyesült Államokban, Charlotte-ban, miután az Atlantából induló gép első futóműve beragadt.

Az észak-karolinai város repterén az orrán landolt a repülő, a Sky News – amelynek felvételein látható az orra állt repülő – információi szerint az incidens során senki nem sérült meg. A Delta légitáraság utasai végül menekülési csúszdán keresztül hagyhatták el a fedélzetet.

A baleset után a kifutópályát lezárták, a gépet pedig elszállították, ez kürülbelül 8 órát vett igénybe, addig az érintett repülőtér korlátozottan tudott gépeket fogadni.

Az AP-nek nyilatkozott az egyik utas, Chris Skotarczak, aki kifejtette, hogy az elmúlt 10 évben munkája miatt rengeteget utazott, az egyik legmenőbb élménye pedig a mostani csúszdázás volt. Beszélt arról is, hogy a landolás egyébként sima volt, ha nem mondták volna, hogy kényszerleszállásra készülnek, illetve ha nem látta volna a gép árnyékán, hogy nincs kint a futómű, észre sem vette volna a problémát. – Simább landolás volt, mint amikhez hozzászoktam – jelentette ki.

A Boeing 717-es repülőgép fedélzetén 96-an utaztak két pilótával és három légiutas-kísérővel. A légitársaság elnézést kért a kellemetlenségért. A Twitterre felkerült egy videó is, amelyen a landolás látható a fedélzetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik