Nagyvilág

Trump beperelte a nőt, akinek májusban ítéltek meg 5 millió dollárt, amiért Trump szexuálisan zaklatta

MTI
MTI

Donald Trump rágalmazás miatt beperelte E. Jean Carroll újságírónőt, aki ellen alig másfél hónapja vesztett pert.

Egy New York-i bíróság mondta ki május elején, hogy a volt elnök szexuálisan zaklatta E. Jean Carrollt egy 27 évvel ezelőtt lezajlott találkozásuk alkalmával. A bíróság annyira egyértelműnek látta az ügyet, hogy az ítélet meghozatala kevesebb mint három óráig tartott. Trumpot mintegy 5 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték. Ebből 2 millió dollárt a szexuális visszaélés miatt kell fizetnie Carrollnak, 3 milliót pedig rágalmazásért, miután hazugnak nevezte az áldozatát.

A CNN szerint Trump kedden este nyújtotta be a meglepő viszontkeresetet, amelyben azt állítja, hogy Carroll rágalmazta őt, mégpedig éppen a CNN egyik műsorában. Az ítélethozatal másnapján Carrollt az ítéletről kérdezték, mert abban az szerepel, hogy Trump szexuálisan bántalmazta Carrollt, ám nem erőszakolta meg, ahogyan azt a nő állította. Carroll erre a műsorban azt mondta:

Ó, de, megtette.

Az új keresetre reagálva Carroll ügyvédje, Roberta Kaplan közleményben tett közzé, amelyben azt írták:

Donald Trump ismét a logikával és a tényekkel ellentétben érvel, azt állítva, hogy az esküdtszék felmentette, jóllehet megállapította, hogy szexuálisan bántalmazta E. Jean Carrollt.

A közlemény szerint Trump bejelentése nem más, mint egy újabb erőfeszítés, hogy késleltesse a felelősségre vonást abban az ügyben, amit az esküdtszék már lezárt.

De akár tetszik neki, akár nem, ez az elszámoltathatóság hamarosan eljön

– áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik