A következő élő közvetítés része „Eltaposnak, mint egy bogarat” – jósolta Lukasenka Prigozsinnak

Lukasenka harckészültséget rendelt el a Prigozsin-puccs idején

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden közölte, hogy a hétvégi oroszországi fejlemények idején kiadta a parancsot a köztársaság fegyveres erőinek teljes harckészültségbe helyezésére – olvasható a TASSZ keddi hírében. Az orosz állami hírügynökség tudósítása szerint Lukasenka úgy fogalmazott:

A történelem arra tanított meg mindenkit, hogy a fehéroroszok képesek megvédeni a hazájukat. Erősebbek voltunk és leszünk minden kihívásnál.

Szocsi, 2023. június 9. Vlagyimir Putyin orosz (b) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megbeszélést folytat Putyin nyári rezidenciáján, a szocsi Bocsarov Rucsejben 2023. június 9-én.
MTI/AP/Pool/Kreml/Gavriil Grigorov

Mint ismert, Vlagyimir Putyin hozzájárulásával Alekszandr Lukasenka szombaton tárgyalásokat folytatott Jevgenyij Prigozsinnal, melynek nyomán a Wagner csoport visszavonta a Moszkva felé tartó hadoszlopait, és visszatért a táboraiba. Az FSZB sajtóirodája éppen ma jelentette be, hogy a Wagner csoport tagjai ellen indított büntetőeljárást megszüntették, egyúttal Prigozsin gépe megérkezett Minszkbe.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik