A következő élő közvetítés része Prigozsin leállítja Moszkva felé tartó csapatait, hogy elkerülje az „orosz vérontást"

Orosz külügy: a lázadás a külső ellenségek kezére játszik

Roman ROMOKHOV / AFP
Roman ROMOKHOV / AFP

Az orosz külügyminisztérium közleményben figyelmeztette a nyugati országokat, hogy ne használják ki az oroszországi helyzetet saját céljaikra.

Óvjuk a nyugati országokat minden olyan utalástól, hogy a belső orosz helyzet esetleg felhasználható oroszellenes céljaik elérésére

– idézte az MTI a dokumentumot.

Az orosz diplomáciai tárca szerint az orosz társadalom élesen elutasítja a fegyveres felkelés kísérletét, amely szerinte az oroszországi helyzet destabilizálására, az egység megbontására és a nemzetközi biztonság szavatolására irányuló erőfeszítések ellen irányul.

A lázadás így Oroszország külső ellenségeinek kezére játszik

– szól a szöveg.

A minisztériumi közlemény értelmében a kísérlet nem talál támogatásra sem Oroszországban, sem a józan külföldi politikai erők körében, a helyzetre a közeljövőben megtalálják a méltó megoldást, az ukrajnai „különleges hadműveletnek”, vagyis a háborúnak pedig minden célja teljesülni fog.

Oroszország folytatja szuverén útját a biztonság szavatolása, tekintélyének megerősítése a nemzetközi színtéren és a többpólusú világrend megteremtése felé. Moszkva nagyra értékeli, hogy szövetségesei és külföldi partnerei megértik ezt az elvi álláspontot

– írta az orosz külügy.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik