Nagyvilág

Kislánya után ugrott a tóba az anya, mindketten odavesztek

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)

Tízéves kislányát próbálta kimenteni egy anya a felvidéki Barton, ám mindketten vízbe fulladtak, számolt be a Tények. A harmincnyolc éves nő és kislánya holttestét a falu polgármestere találta meg, miután a rokonok bejelentették eltűnésüket. A települést sokkolták a történtek: a nő a faluban dolgozott, sokan ismerték őt és kislányát is.

A kicsi le volt vetkőzve, valószínűleg bement a tóba és megcsúszott, az anyuka pedig utánaugorhatott. A part elég csúszós, mert betonkockákkal van kirakva, a lány ezért eshetett a vízbe

– mondta a polgármester a lapnak. A nő egyedül élt a lányával, a rokonok csak másnap vették észre az eltűnésüket, ekkor fordultak a polgármesterhez, aki lement a tóhoz, ahol megtalálta a parttól hét méterre, a víz felszínén lebegő testeket. A kiérkező tűzoltók lezárták a környéket. A tó, ahol a tragédia történt, négy méter mély, a szakértők szerint anyának és lányának ezért sem volt sok esélye a túlélésre. Az anyának még két gyereke volt, egy tizenhét éves fiú és egy hároméves lány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik