Nagyvilág

Rettegett az utazástól a Titan búvárhajó egyik utasa – állítja a nagynénje

Handout / DAWOOD HERCULES CORPORATION / AFP
Handout / DAWOOD HERCULES CORPORATION / AFP

Nem sok kedve volt felszállni a tragikus sorsú Titan merülőhajóra Suleman Dawoodnak és rettegett az utazástól – mesélte az NBC amerikai televíziónak Azmeh Dawood, a 19 éves fiatal nagynénje. A Titanichoz induló búvárhajóval még vasárnap szakadt meg a kapcsolat, majd kiderült, hogy a kisméretű tengeralattjáró 3300 méter mélyen összeroppant és mind az öt utasa meghalt.

Azmeh elbeszélése szerint Suleman azért egyezett bele a merülésbe, mert az út éppen apák napjára esett és ezzel szeretett volna kedveskedni a szintén a merülőhajón tartózkodó apjának, a Titanicért rajongó Shahzada Dawoodnak.

Az asszony az utóbbi években nem nagyon tartotta a kapcsolatot az öccsével. Azmehnél 2014-ben progresszív sclerosis multiplexed diagnosztizáltak, ami miatt tolószékbe kényszerült. Ezért a férjével úgy döntöttek, hogy Hollandiába költöznek, mert ott könnyebben hozzáférhető a gyógyászati kannabisz.

Több családtagja, beleértve Shahzadát, rossz szemmel nézte, hogy Azmeh marihuánával enyhíti a betegsége tüneteit, emiatt egyre ritkábban beszéltek. Unokaöccsével, Sulemannal azonban rendszeresen tartották a kapcsolatot, és legutoljára a tragédia előtt néhány nappal beszéltek.

Azmeh elmondta azt is, hogy a fivére gyerekkoruk óta megszállottja volt a Titanicnak és számtalanszor megnézték az Emlékezetes éjszaka című, 1958-ban készült brit filmet a tragédiáról. Éppen ezért nem is lepődött meg, amikor kiderült, hogy Shahzada jegyeket vett az OceanGate által szervezett útra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik