Nagyvilág

Robbanás és hatalmas tűz egy romániai kőolajfinomítóban

MTI
MTI

Robbanás történt, majd tűz ütött ki a romániai Navodari településen található Petromidia kőolajfinomítóban – közölte a Konstanca megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

A Dobrudzsában, a Fekete-tenger partján lévő város kőolajfinomítójában előbb robbanást hallottak, majd tűz ütött ki, melyet sűrű sötét füst követett. Ezt a román hírtelevíziók jelentése szerint más tengerparti üdülőtelepekről is látni lehet.

A térség katasztrófavédelmi felügyelősége (ISU) legmagasabb szintű, vörös riasztást adott ki, és mozgósította a közeli megyék – Calarasi, Ialomita és Tulcea – illetékes hatóságait is. A lakosságot a RO-Alert telefonos sürgősségi rendszeren keresztül figyelmeztették a veszélyes füstre.

A helyszínen hírügynökségi jelentések szerint csaknem húsz mentőcsapat dolgozik a lángok megfékezésén, az eddigi információk szerint az összes alkalmazottat sikerült kimenekíteni, áldozatokról nem tudnak. A Digi24 úgy tudja, hogy a robbanás a gázolaj-desztilláló berendezésnél történt.

Mihai Dragan, a környezetvédelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a sűrű füstöt a tenger felé fújja a szél, így a környéken egyelőre nem romlott a levegő minősége.

A hírportál emlékeztetett, hogy a Petromidia Navodari kőolajfinomítónál 2021-ben is történt egy robbanás, melyet tűz követett, az akkori balesetben egy ember meghalt, öt másik pedig megsérült. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik