Nagyvilág

Egymillió dolláros hirdetésben vágnak oda Trumpnak a republikánusok

MTI
MTI

A Donald Trumppal szemben álló republikánusok egy csoportja új politikai hirdetéssorozatot indít a Fox News-on és a CNN-en: a videóban maga Trump áll szemben Trumppal – írja a Huffington Post.

Az úgynevezett Republikánus Elszámoltathatósági Projekt hirdetése Trump régi, a titkosított dokumentumok fontosságát hangoztató szlogenjeit veszi elő, azokat, amelyekkel 2016-os választási riválisát, Hillary Clintont vádolta érzékeny anyagok helytelen kezelésével.

Minden törvényt be fogok tartatni a minősített adatok védelmével kapcsolatban

– mondta egy 2016-os tüntetésről készült klipben. Egy 2020-as megszólalásában pedig azt is ígérte, hogy „az emberek ezért börtönbe mennek”.

Mint ismert, Trumpot jelenleg azzal vádolják, hogy titkos dokumentumokat tárolt Mar-a-Lago-i otthonában meglehetősen szokatlan körülmények között. Az iratok dobozai egy fürdőszobában voltak feltornyozva a vécé szomszédságában.

Itt az ideje, hogy Trumpot Trump saját mércéjéhez igazítsuk

– mondja a hirdetés narrátora.

Trump június elején ártatlannak vallotta magát a dokumentumok megőrzésével kapcsolatos 37 vádpontban.

Donald Trump szeret arról beszélni, hogy börtönbe zártja politikai ellenfeleit titkos dokumentumok helytelen kezelése miatt, de ő az, aki ellopta a kormányzati titkokat a Fehér Házból, és nem volt hajlandó azokat visszaadni

– mondta Sarah Longwell, a szervezet ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy ezzel kívánják emlékeztetni a republikánus nézőket, hogy mindenkinek tartania kell magát saját mércéjéhez.

A republikánus csoport azt is közölte, hogy országos szinten egymillió dollárt költenek a reklámszpotok sugárzására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik