Nagyvilág

Autóban hagyták kétéves fiúkat, aki a hőségtől meghalt Szlovéniában

Autóban hagyott, kétéves kisgyermek halált okozta a hőség Szlovéniában. A lakott területen, a tűző napon parkoló járműben hagyott gyermeket egy járókelő fedezte fel kedden délután – írja az MTI.

Az STA szlovén hírügynökség jelentése szerint a tragédia a Ljubljanától 60 kilométerre keletre fekvő Prebold településen történt. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a gyermeken.

A településen a meteorológiai szolgálat közleménye szerint 30 Celsius fok volt a hőmérséklet. A rendőrség mindkét szülőt letartóztatta.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult vizsgálat ellenük. A 24.ur portál közleménye szerint az áldozat egy kisfiú volt, aki még nem töltötte be a második életévét.

Marko Repnik, Prebold polgármestere elmondta, hogy a település lakóit megrázta a tragédia. A rendőrség figyelmeztetést adott ki, hogy ilyen kánikulában senki se tartózkodjon a napon hagyott autókban, mivel ha a kinti hőmérséklet 30 fokos, az autóban akár 50 fok is lehet. A 24.ur hírportál szerint ez volt az első ilyen tragédia az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik