Nagyvilág

Megváltoztatta a vádat Andrew Tate ellen a román ügyészség

Alex Nicodim/Anadolu Agency via Getty Images
Alex Nicodim/Anadolu Agency via Getty Images

A román hatóságok megváltoztatták az Andrew Tate elleni emberkereskedelem vádját. Már nem csak szimplán ezzel, hanem folytatólagosan elkövetett emberkereskedelemmel vádolják a közösségi médiasztárt – írja a Guardian.

Mint ismert, a leginkább a nőgyűlölő kijelentései miatt széles körben ismertté vált brit influenszert Tristan nevű testvérével, valamint két romániai nővel még tavaly december 29-én vették őrizetbe Romániában. Az ügyészség emberkereskedelem, nemi erőszak és nők szexuális kizsákmányolása céljából működtetett bűnszervezet létrehozásának gyanúja miatt nyomoz ellenük, ők azonban minden vádat tagadnak. A nyomozás során kiderített részletek ugyanakkor arra ösztönözték a hatóságokat, hogy emberkereskedelemről folytatólagosan elkövetett emberkereskedelemre változtassák a vádat. A lap szerint a nyomozók látókörébe került egy újabb áldozat.

A romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni nyomozó igazgatóság (DIICOT) az üggyel kapcsolatban bejelentette azt is, hogy külön büntetőeljárást indított egy, a Tate testvérekhez közel álló román férfi ellen emberkereskedelem és hét nő szexuális kizsákmányolására irányuló bűnözői csoport létrehozásának vádjával. Az ügyészek szerint a Vlad Obuzic nevű férfi (akinek a közösségi felületein több közös fotó is fellelhető a Tate fivérekkel) két másik gyanúsítottal együtt nőket hálózott be, akiket előbb párkapcsolat vagy akár házasság ígéretével hitegetett, majd állítólag arra kényszerítette őket, hogy pornográf tartalmakat gyártsanak, amiket később az interneten tettek közzé, az ebből származó bevételeket pedig a gyanúsítottak megtartották maguknak. Ezen felül a vád szerint arra is kötelezték az áldozataikat, hogy a lojalitás és a könnyebb azonosíthatóság érdekében magukra tetováltassák az őket kizsákmányoló személy nevét vagy arcát.

A romániai törvények értelmében 10 év börtönbüntetés is várhat arra, akire rá tudják bizonyítani, hogy emberkereskedelemben működött közre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik