Nagyvilág

Novák Katalin: Magyarország helye az Európai Unióban van. Ez számomra megkérdőjelezhetetlen

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A  Svájci Gazdasági Fórumon válaszolt újságírói kérdésekre Novák Katalin, az egyik érdeklődés pedig Magyar uniós tagságáról szólt. A helyszínen egy svájci újságíró arról kérdezte a magyar államfőt, hogy Magyarország „még mindig otthon érzi-e magát az EU-ban?”

Meggyőződésem, hogy Magyarország helye az Európai Unióban van. Ez számomra megkérdőjelezhetetlen. Fontos részei vagyunk Európának, és fontos tagjai az uniónak

-reagált Novák Katalin a Magyar Nemzet összefoglalója szerint.

Hozzátette:

ha bármilyen kérdés felmerül, valódi, komoly kérdések, akkor azokat meg kell vitatnunk és válaszokat kell adnunk rájuk és ezt a feladatot Magyarország el is végzi.

Valamint azt is megjegyezte, hogy “az Európai Unió jövőjéhez hozzá kell járulnunk azzal is, hogy megpróbáljuk közösen megvitatni, hogy mi lenne az ideális működése a különböző intézményeknek, és mint Európa hogyan lehetnénk sikeresebbek. Tehát úgy vélem, fontos szerepet kell vállalnunk egy ilyen vitában”.

Az unió kérdése a 24.hu Novák Katalinnal készített, hétfőn megjelent interjújában is előkerült.

Kapcsolódó
Novák Katalin: Nem látok a háború kérdésében olyan árnyaltan, mint a miniszterelnök
Miben mondott ellent Orbán Viktornak? Tiszta-e a lelkiismerete azután, hogy kegyelmet adott Budaházy Györgynek? Tényleg ő a NER jó zsaruja? Akkor is jóban lenne a kormányfővel, ha őt Dobrev Klárának hívnák? Lehet-e független valaki attól, akinek a monogramját fülbevalóként viselte? Mit tanult Orbántól? Államfői működése egyéves évfordulója alkalmából kérdeztük Novák Katalint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik