Nagyvilág

Egymillió értékes rézpénzt talált egy kaliforniai család takarítás közben

JOSE PELAEZ / Image Source / AFP
JOSE PELAEZ / Image Source / AFP

John Reyes a néhány hónappal ezelőtt elhunyt apósa ontariói otthonában takarított, amikor papírgurigákba rolnizott, nagy mennyiségű rézpénzt talált. A Los Angeles Timesnak azt nyilatkozta, a rolnikra olyan pénzintézetek nevét írták, amikről életében nem hallott.

Családjával együtt végül nagyságrendileg egymillió darab, tiszta rézből készült pénzérmét talált az 1900-as években épült házban. Reyes felhívta egy Los Angeles-i bankban dolgozó ismerősét és utánaérdeklődött a pénzérmék értékének. Megtudta, hogy azokat a negyvenes évek előtt verhették, mert utána megváltozott az amerikai gyakorlat, és cinktartalmú érméket hoztak forgalomba.

A kapott információk alapján az érmék összesen 30 ezer dollárt (mintegy 10 millió forintot) érhetnek, Reyes most ennyiért akarja eladni őket az Instagramon, de olyan vevő egyelőre nem jelentkezett, aki az összes érme elszállítására vállalkozna. 

Arról, hogyan kerülhettek apósához az érmek, Reyes nem sokat tud. Fritz a testvérével együtt érkezett az Egyesült Államokba Németországból, akkor költözött az ontariói házba. Ismeretségük évtizedei alatt néhányszor elejtett megjegyzéseket arról, hogy a házában sok régi érme van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik