Etienne Laurent / EPA / MTI
Nagyvilág

Zsákokban bukkantak rá egy telefonos ügyfélszolgálat dolgozóinak feldarabolt maradványaira Mexikóban

Egy telefonos ügyfélszolgálat eltűnt dolgozói voltak azok, akiknek a maradványait megtalálták egy mexikói szurdokban – jelentette szerdán a BBC hírportálja.

A nyolc fiatal alkalmazott – hat férfi és két nő – néhány nappal az előtt tűnt el, hogy május végén emberi maradványokkal teli zsákok tucatjaira bukkantak a nyugati Jalisco szövetségi állam területén, Zapopan városa mellett.

A nyomozók szerint a szóban forgó telefonos ügyfélszolgálat egy illegális ingatlanügynökség volt, a Jalisco Új Nemzedék nevű drogkartell fedőcégeként működött, és amerikai turisták megzsarolásával, becsapásával foglalkozott.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a nyolc alkalmazott a bűnszervezetnek volt útjában, vagy esetleg egy rivális kartell végzett velük.

A jaliscói ügyészség közölte: megvizsgálja a térfigyelő kamerák felvételeit, miután helyi lakosok arról tettek bejelentést, hogy fegyveres férfiakat láttak, akik többeket elhurcoltak a telefonos ügyfélszolgálatról. A szolgáltató cég székhelyén a hatóságok marihuánát, véres szőnyegeket és külföldi nevekkel teli táblákat találtak a helyi sajtó beszámolója szerint. Zapopan polgármestere azt közölte, a vállalkozás hatósági engedély nélkül, illegálisan működött. (MTI)

Ajánlott videó