A következő élő közvetítés része Végignézték az ukrán csapatok, ahogy elviszi az ár az orosz katonákat

A kormány az OECD-t kéri, hogy lépjen fel az OTP ukrajnai listázása ellen

A magyar kormány arra kéri a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD), hogy lépjen fel annak érdekében, hogy Ukrajna eltávolítsa a semmilyen jogszabályt nem megsértő OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listájáról – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Párizsban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be az OECD miniszteri tanácsának ülésén, hogy az ukrajnai háború hatásai a közvetlen szomszédságban nagyon súlyosak, ráadásul magyar emberek is esnek áldozatául a harcoknak.

Szijjártó Péter emellett kitért arra is, hogy az illetékes ukrán hatóságok felvették a háború nemzetközi szponzorainak listájára az OTP-t, amely a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából meghatározó, legnagyobb magyar bank mintegy hárommillió hazai ügyféllel, ami a lakosság 30 százalékát teszi ki.

Ez abszolút tisztességtelen, nincsen köze a valósághoz, a bank nem sértett meg semmilyen ukrán vagy nemzetközi szabályt

– mondta, ezért felkérte az OECD-t, hogy lépjen fel az eltávolítás érdekében.

Majd figyelmeztetett, hogy a pénzintézet listán tartása akadályokat, kihívásokat fog jelenteni az Ukrajnával folytatott fokozott együttműködés szempontjából.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik