Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Egyszerre hadgyakorlatozik a Balti-tengeren Oroszország és a NATO Vissza a közvetítéshez
Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / AFP

Zaporizzsjában is visszaverhettek egy ukrán támadást

Az orosz erők visszaverték az ukránok támadást Dél-Ukrajna megszállt részein – közölte a CNN híre szerint Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Oroszország által kinevezett tisztségviselője.

Rogov beszámolója szerint a támadás vasárnap éjjel történt. Úgy véli, az offenzív művelet az ukrán hadsereg harci felderítési kísérletének része volt, ugyanis azt a pontot keresik, ahol áttörhetik a frontot a déli régióban.

Az ukrán hadsereg vasárnapi jelentésében nem tett említést a Zaporizzsjában folyó harcokról, azonban a Portfolio több geolokációval hitelesített videót is szemlézett.

Egy drónfelvételen látni, amint egy amerikai páncélosokkal felszerelt ukrán gépesített gyalogsági alakulat orosz rajtaütésbe fut bele. Az orosz hadsereg által közzétett videón MaxxPro MRAP-ek, Humveek és M113-asok láthatók, melyekből több ezret kapott az ukrán hadsereg, így a képsorokon látható veszteségek nem nevezhetők jelentősnek.

Vissza a közvetítéshez