A következő élő közvetítés része Egy kétéves kislány halt meg Dnyipró bombázása közben

Felajánlottak két hadifoglyot az ukránbarát orosz milíciák

Vitalii Matokha / AFP
Vitalii Matokha / AFP

Fogolycserét ajánlott az oroszoknak vasárnap az a két ukránbarát orosz milícia, melyek az oroszországi Belgorod régióban végrehajtott támadásokban is részt vettek. Bejelentésük szerint sikerült elfogniuk két orosz katonát, akiket most átadnának a regionális kormányzóval való találkozóért cserébe.

Az Oroszország Szabadsága Légió és az Orosz Önkéntes Hadtest az elmúlt napokban harci cselekményekről számolt be a régióban, miközben Kijev épp ellentámadásra készül a Kreml Ukrajnában bevetett erői ellen.

Az Oroszország Szabadsága Légió Telegram-csatornáján közzétett videóban egy magát az Orosz Önkéntes Hadtest parancsnokaként azonosító férfi azt mondta: átadja a két foglyot Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzónak, ha helyi idő szerint 17 óra előtt hajlandó találkozni a harcosokkal Novaja Tavolzsankában.

Ma tizenhét óráig van lehetőség fegyvertelenül tárgyalni, és hazavinni két olyan orosz állampolgárt – egyszerű katonákat – akiket önök és a politikai vezetésük küldött a vágóhídra

– áll a videó mellé írt közös nyilatkozatban.

Gladkov, illetve a moszkvai vezetés részéről egyelőre nem érkezett válasz.

A közzétett videóban megmutatták a két foglyot. Közülük az egyik minden bizonnyal megsérülhetett, mivel műtőasztalon ábrázolták őt.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik