Nagyvilág

Megbotlott és összesett Joe Biden

Brendan Smialowski / AFP
Brendan Smialowski / AFP

Megbotlott és elesett Joe Biden amerikai elnök az amerikai légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén Coloradóban – számolt be a BBC. Biden az idén nyolcvanévesen az USA valaha volt legidősebb, hivatalban lévő elnöke. Ha jövőre újraválasztanák, a második ciklusát nyolcvankét éves korában kezdené meg.

Az elnököt az esés után rögtön fölsegítették, és a jelek szerint komolyabb baja nem lett. Az esés előzménye, hogy Biden jó másfél órát állt a tűző napon, hogy kezet szorítson mind a kilencszázhuszonegy végzős kadéttal.

A Fehér Ház kommunikációs igazgatója közölte, hogy Joe Biden jól van. Sajtóközleményükben az állt, hogy Biden egy fekete homokzsákban botlott meg a színpadon. A balesetről készült felvételeken jól látszik, hogy az elnök a súgógépének alátámasztására használt két homokzsák egyikére mutat, miközben a légierő egyik tisztje és a titkosszolgálat két tagja felsegíti.

Donald Trump korábbi republikánus amerikai elnök, aki a 2024-es fehér házi választáson akár Joe Biden ellenfele is lehet, egy iowai kampányrendezvényről reagált az esetre, mondván, hogy

az egész dolog őrület.

„Remélem, nem sérült meg” – mondta a hetvenhat éves Trump, aki gyakran viccelődik Biden életkorán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik