A következő élő közvetítés része Peszkov: jelenleg nincs veszélyben Moszkva

Putyin megfenyegette az ukrajnai lakosságot

Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP
Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Megtorlással fenyegetett Vlagyimir Putyin a keddi moszkvai dróntámadás miatt – derül ki a TASZSZ által közölt elnöki kommentárból. Az orosz elnök előbb terrortevékenységnek minősítette az akciót, majd arról beszélt, hogy Ukrajna az orosz állampolgárok megfélemlítését választotta.

Egyúttal közölte:

Ukrajna lakóinak meg kell érteniük, hogy országuk vezetése válaszlépésekre kényszeríti Oroszországot

Arról is beszélt, hogy szerinte nem is Oroszország robbantotta ki a háborút, hanem azt a NATO terjeszkedése okozta. Úgy látta: a Szovjetunió összeomlása után elkerülhetetlen volt a versengés az Oroszországi Föderáció és Ukrajna között, de az oroszok azt feltételezték, hogy ez civilizált módon fog menni.

Ukrajnát szerinte azonban olyan emberek irányították, akik a Nyugat sugallatára az oroszellenes hangulatkeltés útjára léptek. Oroszországot Putyin szerint ráadásul becsapták, amikor Nyugaton azt ígérték, hogy a NATO nem terjeszkedik kelet felé, de később Ukrajnába is eljutottak, és az oroszág NATO-tagságának lehetőségét is belebegtették.

Vlagyimir Putyin keddi nyilatkozatában azt is állította, hogy Oroszország az elmúlt napokban csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik