Nagyvilág

Lövöldözés a floridai tengerparton, kilenc sérült

Eva Marie Uzcategui / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Eva Marie Uzcategui / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kilenc ember megsérült egy lölvöltözésben a floridai Hollywoodban, miután  fegyvert rántottak a tengerpari sétányon hétfő este.

Yanet Obarrio Sanchez kórházi szóvivő hétfőn este azt mondta, a kilenc sérült között hat felnőtt és három gyermek van, az állapotuk stabil. Deanna Bettineschi rendőrségi szóvivő szerint viszont négy kiskorút és öt felnőttet ért találat. Egyiküket hétfőn késő este megműtötték, míg a többieknek stabil az állapota – rögzítette. A két jelentés közötti eltérést az okozhatja, hogy nem világos: a kórház felnőttnek tekintette-e a tizenhét éves sérültet – derül ki az AP híradásából.

A lövöldözés a rendőrség szerint nem sokkal este hét óra előtt történt, amikor verekedés tört ki a parton, és legalább egy fegyver előkerült. A rendőrség eddig legkevesebb egy személyt őrizetbe vett, de további gyanúsítottakat keresnek. Chris O’Brien rendőrfőnök elmondta, hogy a lövöldözés időpontjában több ezer ember volt a környéken, és több tucat rendőr lépett akcióba, köztük olyanok is, akik csak épp a közelben jártak. Szemtanúk szerint a vita a parton egy kisbolt és a fagyizó között bontakozott ki, fiatal férfiak estek egymásnak.

Josh Levy, Hollywood polgármestere azt mondta, hogy „mélyen elszomorította és feldühítette” a lövöldözés.

Az emberek azért jöttek ide, hogy a családjukkal együtt élvezzék az ünnepi hétvégét a strandon. Több mint elfogadhatatlan, hogy a közbiztonságot teljesen hanyagul figyelmen kívül hagyják, és fegyverrel veszekednek nyilvános helyen, ahol több ezer ember van

– fogalmazott. Ünnep alatt a polgármester nem a hazánkban is ünnepelt katolikus Pünkösdöt értette. Az Egyesült Államokban május utolsó hétfőjén tartják az Emlékezet Napját.

Ezen a nemzeti ünnepen azokról emlékeznek meg, aki az amerikai fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben vesztették életüket.

Hollywood Beach népszerű tengerparti célpont, amely Miamitól harminckét kilométerre fekszik északi irányba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik