Nagyvilág

Koszovói zavargások: az olasz miniszterelnök a leghatározottabban elítélte a támadást, Szijjártó az EU bővítéséről beszélt

MTI/EPA
MTI/EPA

A hétfői koszovói összecsapásokban a KFOR 19 magyar és 11 olasz katonája sérült meg. Három magyar békefenntartót meglőtték, de egyikük állapota sem életveszélyes. A magyar kormány részéről leginkább Szijjártó Péter ad tájékoztatást, de egyelőre még nem ítélte el a történteket. Első bejegyzésében egy helyzetjelentést adott, a másodikban a sérült magyar katonák állapotáról számolt be, míg legfrissebb videójában az Európai Unió bővítésének fontosságát hangsúlyozta és a magyar katonák helytállásáról beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnök egyelőre nem szólalt meg a zavargásokkal kapcsolatban.

Giorgia Meloni Olaszország miniszterelnöke viszont egyértelmű üzenetet fogalmazott meg. A leghatározottabban elítélte a koszovói támadást, melyben olasz katonák is megsérültek.

Ami történik, az teljesen elfogadhatatlan és felelőtlen

– mondta Meloni az ansa.it cikke szerint, majd így folytatta: Nem tűrjük a további támadásokat. Meloni felszólította az összes érintett felet a feszültség enyhítésére.

Az olasz sebesültek egy részét Molotov-koktélok találták el, míg mások töréseket szenvedtek. Három olasz katona állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik