Nagyvilág

Aki nem szabadul meg a macskától, pokolra jut – posztolta egy román ortodox pap

Tranmautritam / Pexels
Tranmautritam / Pexels

Úgy véli, hogy a mai ember számára már a háziállatok helyettesítik Istent, ezért mielőbb meg kell szabadulni tőlük – posztolta Facebookra a szélsőséges kijelentéseiről ismert román ortodox pap, Matei Vulcănescu, amelyet a Maszol szúrt ki.

Vagy a macska, vagy Krisztus! Nem lehet a mennyek országa és a macska is. Aki nem szabadul meg a macskától, pokolra jut. Oda jutottunk, hogy az állat helyettesíti az embert. A házi kedvencek lettek az isteneink

– írta a pap. Egy másik bejegyzésben arról írt, hogy a kutya- és macskaimádók nem érdemlik meg a mennyei királyságot, és akik a lakásban tartanak állatot, azok jobbnak képzelik magukat Krisztus híveinél.

A lap idézi, hogy Vulcănescu korábban az abortusszal kapcsolatban osztotta meg ugyancsak megdöbbentő vélekedését: „Ne öljétek meg az anyaméhben a babákat, mert a pokolba külditek őket, inkább szüljétek meg, kereszteljétek meg őket, majd öljétek meg! Ez kisebb bűn!”– írta 2016-ban egy bejegyzésében. Három évvel később azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy petíciót indított Ferenc pápa romániai látogatása miatt azzal érvelve, hogy az egyházszakadás óta a pápák eretnekek, semmiképp sem tekinthetők Krisztus főldi helytartóinak.

A pap korábbi kijelentései a román ortodox egyháznak sem igazán tetszettek, 2015-ben eltiltották több ortodox templomtól is, Vasile Bănescu szóvivő szerint Vulcănescu már nem tartozik a román ortodox egyházhoz. Jelenleg a görögországi Pireuszon, a Panaghia Odighitria templomban tevékenykedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik