A következő élő közvetítés része Dimtrij Medvegyev: A háború nagyon sokáig, évtizedekig is eltarthat

Lengyelország lezárja keleti határait a fehérorosz és orosz teherautók előtt

Lengyelország arra készül, hogy „a közbiztonság védelme érdekében” lezárja keleti határát a Fehéroroszországban és Oroszországban bejegyzett tehergépjárművek előtt. A tilalomra vonatkozó rendelettervezetet pénteken ismertette a lengyel belügyminisztérium.

Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter ezen kívül a Twitteren közölte, hogy több száz fehérorosz tisztségviselőt felvesz a szankciós listájára.

Nem ez az első eset, hogy Lengyelország határátkelőket zár le a fehérorosz határszakaszon. Fehéroroszország ezeket a lezárásokat „irracionálisnak és veszélyesnek” minősítette. A mostani döntés azt követően született, hogy csütörtökön megszületett az irásos megállapodás az orosz taktikai atomfegyverek Fehéroroszországba telepítéséről.

Az újabb szankicókban szerepe lehet annak is, hogy a fehérorosz legfelsőbb bíróság helybenhagyta Andrzej Poczobut, vezető lengyel újságíró nyolcéves börtönbüntetését. Az újságírót még februárban nemzetbiztonsági indokokkal „viszálykeltés” miatt ítélte el fehérorosz bíróság. A per zárt ajtók mögött zajlott.

Az újságíró elég régóta, 2021. márciusi letartóztatásától kezdve raboskodik Belarusz börtönökben.

(Sky News)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik