A következő élő közvetítés része Kijev végezni akar Putyinnal, hogy a háború is véget érhessen

Moszkvának nem tetszik, hogy kihagyták az Északi Áramlat ügyében folytatott vizsgálatokból

Tiltakozását fejezte ki az orosz külügyminisztérium az általa csütörtökön bekéretett moszkvai német, dán és svéd nagykövetnek, amiért nem kapott tájékoztatást kormányuktól a felrobbantott Északi Áramlat orosz gázexportvezetékek ügyében folytatott vizsgálatok eredményéről. Az MTI szerint az orosz diplomáciai tárca azt kifogásolta, hogy a három ország vezetése nem biztosította a nemzeti vizsgálatok átláthatóságát és nem reagált Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök üzenetére, amely nyílt és inkluzív nyomozati folyamatot sürgetett, a Gazprom és az orosz hatóságok bevonásával.

„Megállapítottuk, hogy ezen országok egyértelműen nem érdekeltek az diverzánsakció valódi körülményeinek megállapításában. Éppen ellenkezőleg, cselekedeteikkel egyértelműen húzzák az időt, és megpróbálják elfedni a nyomokat és a bűncselekmény valódi elkövetőit, akik mögött szerintünk ismert országok állnak” –  hangzott az orosz nyilatkozat.

Az Oroszországból Németországba irányuló balti-tengeri Északi Áramlat és az  Északi Áramlat-2 gázvezetéken tavaly szeptember 26-án történt robbanás. Németország, Dánia és Svédország nem zárta ki a szándékos merényletet. Az orosz főügyészség nemzetközi terrorcselekmény címén indított eljárást.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik