Nagyvilág

Ferenc pápa levélben köszönte meg a sok szeretetet, amit Magyarországon kapott

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között – írta Ferenc pápa levélében, amelyben megköszönte Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.

A levélben, amelyet az MKPK sajtóosztálya juttatott el szerdán az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmaz:

visszatérve apostoli utamról, köszönetet szeretnék mondani mindazért a nagy szeretetért, amellyel fogadtatok Magyarországon, valamint, hogy minden erőfeszítést megtettetek annak érdekében, hogy ez az utazás lehetővé váljon.

Ferenc pápa reményét fejezte ki, hogy a fáradságos munka, kiegészülve a mindennapi lelkipásztori szolgálattal, „bőséges gyümölcsöt fog hozni”.

Az egyházfő köszönetet mondott a papoknak, a szerzeteseknek és a szerzetesnőknek, valamint a világiaknak, akik „nagylelkűen és szorgalmasan felajánlották szolgálatukat és aktívan részt vettek az utazás előkészítésének fáradságos munkájában”.

Hozzátette, reméli, hogy ez „hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian növekedjenek a Jézus Krisztusba vetett hitben, az egyházhoz tartozásuk örömében és a missziós lelkületben”. Ferenc pápa biztosította a magyar egyházat imáiról, és azt kérte,  hogy ők is imádkozzanak érte. Ferenc pápa április 28. és 30. között tett apostoli látogatást Magyarországon.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester is kapott egy levelet Ferenc pápától.

Kapcsolódó
Ferenc pápa levelet írt Karácsonynak
Az Úr áldását kérte a főpolgármesterre, a családjára és a fővárosra.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik