Nagyvilág

Keresőkutyákkal fésülik át a portugáliai víztározót, ami bizonyítékokat rejthet Madeleine McCann eltűnéséről

FILIPE AMORIM / AFP
FILIPE AMORIM / AFP

Keresőkutyákkal folytatják szerdán annak a portugáliai víztározónak az átfésülését, ahonnan perdöntő bizonyítékokat remélnek a nyomozók Madeleine McCann eltűnésével összefüggésben, írja a Reuters.

A portugál rendőrség a német és brit hatóságok bevonásával kedden kezdett el keresgélni az Arade víztározó partjainál. Szerdán bozótvágókkal és speciálisan kiképzett kutyákkal tértek vissza a helyszínre, valamint sátrakat is felállítottak a partmentén.

Galéria
FILIPE AMORIM / AFP

Madeleine McCann 2007 májusában tűnt el a portugáliai Praia da Luz városából, ahová nyaralni érkezett a családjával. Egyik este a szülei a barátaikkal vacsoráztak, és az egyik ellenőrzés alkalmával az akkor négyéves kislánynak hűlt helye volt a szobában.

A világ legismertebb gyermekeltűnési ügyére azóta sem sikerült pontot tenni, ugyanakkor tavaly egy német bűnöző, Christian Brueckner hivatalosan is gyanúsított lett. A gyermekek molesztálásáért és kábítószer-kereskedelemért korábban elítélt férfi jelenleg egy 72 éves nő megerőszakolásáért tölti börtönbüntetését.

A nőt szintén az Algarve régióban bántalmazta, ahol McCann is eltűnt.

A Reuters úgy tudja, hogy a Praia da Luz városától 50 kilométerre lévő víztározó azt követően került képbe a nyomozás során, hogy Brueckner egykori búvóhelyén fotókat találtak róla.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik