Nagyvilág

Iszlamista fegyveresek támadtak a Mol pakisztáni üzeménél

Kedden iszlamista fegyveresek rohamozták meg a Mol üzemét Pakisztánban, a támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr meghalt, írja a Reuters. A támadás a rendőrség beszámolója szerint a Mol Pakistan Oil & Gas üzemnél történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében. A támadók legalább ötvenen voltak; egyelőre senki sem vállalta a felelősséget a támadásért.

Lapunk nem hivatalos, de molos forrásból úgy értesült, hogy a támadás célpontja nem a Mol infrastruktúrája volt, hanem egyenruhásokat vettek célba a terroristák.

Az áldozatok között sincs Mol-alkalmazott, ők külsős cégeknek dolgoztak. A Mol létesítményét nem érte találat vagy kár, az incidens egy kútkörzet mellett történt.

Frissítünk!

A Mol a hvg.hu-nak küldött közleményében az esettel kapcsolatban azt írta: „A támadás helyszínén Mol-alkalmazott nem volt jelen, a területet őrző biztonsági erők (pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök) hat tagja életét vesztette. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállítottuk és biztonsági üzemmódba helyeztük őket, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik. A támadás az üzemi területtől távol történt, a termelés a többi kúton zavartalanul folyik. Az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik