Nagyvilág

Kubából visszatérve a repülőn lett rosszul, majd meghalt egy orosz politikus

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Újabb rejtélyes haláleset történt az orosz elit tagjai közt: szombaton egy repülőn megbetegedett, majd meghalt a kubai látogatásból hazatérő Pyotr Kucserenko, aki a felsőoktatásért és tudományért felelős miniszterhelyettesi posztot töltötte be.

A CNN információi szerint a 46 éves Kucserenko az orosz delegációt szállító repülőn lett rosszul. A gép megszakítva útját leszállt Mineralnye Vody repülőterén, de a kiérkező orvosok már nem tudták megmenteni a politikus életét. Családja közlése szerint Kucserenko halálát szívbetegség okozhatta, de az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat csak szerdán lesz.

A CNN tudósításában idéz egy Oroszországból a háború kitörése után elmenekült újságírót, aki azt mondta, Kucserenko féltette a biztonságát, és arra biztatta, hogy hagyja el Oroszországot. Kucserenko azt is mondta neki, hogy antidepresszánsokat és nyugtatókat szed, és alig alszik.

A miniszterhelyettes halála nem az első rejtélyes haláleset az utóbbi időben. Legalább 13 orosz üzletember halt meg öngyilkosságban vagy megmagyarázhatatlan balesetben az elmúlt évben, közülük hatan a két legnagyobb oroszországi energiavállalattal álltak kapcsolatban – jegyzi meg a CNN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik