Colombian Army / AFP
Nagyvilág

Valójában nem találták meg a kolumbiai dzsungelben lezuhant gyerekeket

Mégsem találták meg a kolumbiai dzsungelben lezuhant repülőgépen utazó gyerekeket. Erről Gustavo Petro kolumbiai elnök tájékoztatott szombaton, majd később törölte is a megtalálásukat bejelentő szerdai Twitter-üzenetét. Petro jelezte: sajnálja a történteket, és a katonák, valamint az őslakos közösségek fáradhatatlanul folytatják a kutatást a 13, 9 és 4 éves gyerek, illetve a 11 hónapos csecsemő után.

Május elsején lezuhant egy Cessna 206-os repülőgép fedélzetén hét utassal az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa között a dzsungelben. A repülőgép roncsait, valamint a pilóta, az anya és egy vezető holttestét kedden megtalálták, de a gyerekek eltűntek.

A repülőgép utasai az őslakos uitoto közösség tagjai voltak.

A baleset helyszínén a dzsungel sűrű és veszélyes, a keresést nehezítik a vadállatok, a 40 méter magas fák és a heves esőzések. A hatóságok kedden bejelentették, hogy személyes tárgyakat, gyümölcsmaradékokat találtak, valamint egy cumisüveget a repülőgép közelében. A mentőcsapatok az MTI hírösszefoglalója szerint később felfedeztek egy „botokból és ágakból készült rögtönzött menedéket”, fenntartva a reményt, hogy legalább egy túlélő van. A sajtóhoz eljuttatott fotókon olló és egy hajpántnak tűnő címke volt látható, újabb nyomok, amelyek segítettek a mentőknek a keresésben.

A légierő három helikopterrel csatlakozott a Remény elnevezésű mentőakcióhoz. Az egyik fedélzetén egy „körülbelül 1500 méteres terület hangosítására alkalmas” hangszóró közvetítette a gyerekek nagymamája által felvett üzenetet. Az asszony a helyi törzs nyelvén közölte az unokáival, hogy keresik őket, és arra kérte őket, maradjanak ott, ahol vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!