Nagyvilág

Lövöldözés volt egy németországi Mercedes-gyárban, két ember meghalt

Julian Rettig / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Julian Rettig / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Két ember meghalt a Mercedes Benz egyik németországi üzemében történt lövöldözés során – írta csütörtök délelőtt a Bild című német bulvárlap. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A Sky News beszámolója szerint a Mercedes Benz megerősítette, hogy a Stuttgarttól mintegy tizenöt kilométerre délnyugatra, Sindelfingenben található gyárban volt lövöldözés. A rendőrség korábban a Twitteren közölte, hogy rendőrségi művelet zajlik a gyár területén. A rendőrök mellett mentők is voltak a helyszínen.

A telephelyen állítólag a Mercedes S-osztályú járműveit szerelik össze.

A vállalat közleményben tudatta:

Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és igyekszünk tisztázni a tényeket. A dolgozók biztonsága az első helyen áll.

A Deutsche Welle angol nyelű kiadása az esettel kapcsolatban nagyszabású műveletről számolt be. A rendőrség különleges műveleti csoportja teljes körű bevetést hajtott végre, többek között két helikopterrel és több mentőorvos közreműködése mellett zárták le a telephelyet.

Jelentések szerint az incidens helyi idő szerint 7 óra 45 perc körül történt, és több lövés dördült el. A rendőrség időközben megtalálta a feltételezett fegyvert is, de azt nem árulták el, hogy pontosan milyen lőfegyverről van szó. Az elfogott gyanúsítottat a bűncselekményről és az indítékról a rendőrség kihallgatja, és számos tanút is kihallgatnak.

A Bildnek több, a gyárból távozó Mercedes-alkalmazott azt mondta, hogy a támadás csoportvezetők ellen irányult. A lövések a csoportvezetők irodájának környékén dördültek el. A lövöldöző állítólag egy logisztikai cég külsős alkalmazottja.

Az ügyészség szerint az elfogott gyanúsított egy 56 éves férfi, aki feltehetően egyedül cselekedett. A mentőszolgálatok átkutatták az épületet további sérültek után kutatva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik