Nagyvilág

A kórházi szobájából mondott beszédet Silvio Berlusconi

Először szólalt meg nyilvánosan, mióta egy hónapja kórházba került.

Olaszország korábbi miniszterelnöke, Silvio Berlusconi először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy április elején intenzív osztályra került. A 86 éves politikus-milliárdost tüdőgyulladással kellet kezelni, a kezelőorvosa elmondta, hogy Berlusconi már egy ideje leukémiában szenved, és a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése tartós krónikus fázisban van.

Itt vagyok, itt vagyok értetek, egy hónapja először hordok inget és zakót. (…) Nem álltam le, még az elmúlt hetekben sem, dolgoztam a párt új szerkezetén, és készen állok, hogy visszatérjek, és folytassuk közös harcunkat a szabadságért

– mondta Berlusconi a ministúdióvá alakított kórházi szobájában felvett videón, amelyet előre rögzítettek, és amelyet pártja, a Forza Italia milánói kongresszusán adtak le. A rendezvényről közzétett felvételen látszik, ahogy a rövid beszéd után a párttársak álló ovációban törtek ki. A jobboldali Forza Italia jelenleg része a Giorgia Meloni által vezetett koalíciós kormánynak, az alapító Berlusconi pedig mai napig elnöke a pártnak. A La Republica értesülése szerint a hozzátartozók és orvosok aggódtak, hogy Berlusconi személyesen is megpróbál elutazni a kongresszusra, végül sikerült elérni, hogy csak videóüzenetet küldjön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik