Nagyvilág

Elfogták a férfit, aki vérfürdőt rendezett Texasban, mert rászóltak, hogy ne lövöldözzön

Elfogták azt a férfit kedden este, aki még péntek éjjel a Texas állambeli Clevelandben öt szomszédjával, köztük egy 8 éves gyerekkel végzett – írja a távirati iroda. Francisco Oropesat Clevelandtől 30 kilométerre egy másik településen fogták el, jelenleg őrizetben van.

Oropesa a jelentések szerint illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, a hatósági iratok szerint ötször utasították ki, és minden alkalommal sikerült visszajutnia határon.

A 38 éves Francisco Oropesa pénteken nem sokkal éjfél előtt jelent meg szomszédai házánál egy puskával, ahol az ott tartózkodó 10 ember közül ötöt – egy 8 éves fiút és egy tizenéves lányt, két felnőtt nőt és egy férfit – halálosan megsebesített. Az áldozatok mindegyike Hondurasból érkezett az Egyesült Államokba.

A tömeggyilkosság előzménye volt, hogy a későbbi áldozatok arra kérték Oropesat: késő este fejezze be a lövöldözést házának udvarában, mert egy kisgyermek is van a otthonukban. A beszámolók szerint Oropesa azt válaszolta, hogy saját ingatlanában azt tesz, amit akar. Ezt követően ment át a szomszéd házba, és követte el a gyilkosságokat. Az áldozatok közül két nőt egy hálószobában találtak, amint testükkel két gyermeket védelmeztek.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik