Nagyvilág

Orvoscsalád eminens tanuló gyermeke a belgrádi lövöldöző, halállistája volt

MTI
MTI

Jól szituált belgrádi orvoscsalád gyermeke volt az a 14 éves diák, aki vérfürdőt rendezett szerdán a szerb főváros egyik általános iskolájában.

A szerb sajtó szerint az eminens, sőt színötös tanuló, akit Kosta K. néven azonosítottak, egy rossz osztályzat miatt állt bosszút apja lőfegyvereivel. Szerdán két pisztollyal és négy Molotov-koktéllal felszerelkezve ment be az iskolaépületbe, ahol a folyosón, valamint egyik osztályteremben lövöldözve nyolc gyermekkel és egy iskolaőrre végzett.

Az iskola diákjai és szüleik a szerbiai televízióknak adott interjúkban azt nyilatkozták, az elkövető eminens tanuló volt, nem volt zaklatás áldozata, és korábban nem mutatta bármilyen pszichológiai rendellenesség jelét.

A Blic szintén az iskola egyik diákjára hivatkozva azt írta, hogy a fiú történelemből kapott egyest, amitől egyszerűen bekattant, és az első óra után hazament, és a fegyverekkel a hátizsákjában tért vissza.

A rendőrség frissen közzétett verziója azonban ellentmond a hirtelen felindulásból elkövetett mészárlás teóriájának.

A rendőrök Branko Ruzic oktatásügyi és Danica Grujicic egészségügyi miniszter sajtótájékoztatója után azt mondták, hogy a fiú hónapon át tervezgette a bűncselekményt, és előre összeállította azoknak a diákoknak a listáját, akiket meg akart támadni. A rendőrség szerint a fiú vázlatokat rajzolt az osztálytermekről.

A vázlatok úgy néznek ki, mint valami videojátékból, vagy horrorfilmből vett képek, részletesen, osztályonként megtervezte, kit likvidál

– közölte Veselin Milic, Belgrád rendőrfőnöke

A vracari iskolában több ismert személyiség gyermeke is tanul. Ide jár többek között a kereskedelmi miniszter két gyereke is.

A Novosti szerint a lövöldöző diák egy ismert belgrádi radiológus fia. A rendőrség a vérengzés után házkutatást tartottak a család otthonában. A fiú apját is őrizetbe vették, a férfi a rendőrségnek azt nyilatkozta, van több fegyvere is, mindre rendelkezik engedéllyel, és kombinációs zárral rendelkező széfben tartja őket. Arról nem tudott, hogy a fia is ismeri a kombinációt. A rendőrség tudomása szerint a fiatalkorú elkövető és édesapja gyakran járt lőterekre gyakorolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik