A következő élő közvetítés része Ukrajna merényletet kísérelt meg Putyin ellen, állítja a Kreml

Moszkvában tartják meg az ukrán gabonaszállításról szóló tárgyalást

Andre Alves / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Andre Alves / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Szerdán derült ki, hogy május 5-én, pénteken rendezik meg a fekete-tengeri ukrán gabonakivitelről szóló megállapodás meghosszabbítását előkészítő tárgyalást. A török külügyminisztérium hajnalban azt közölte a török állami hírügynökségen keresztül, hogy erre Isztambulban kerül majd sor, amit az orosz fél rögtön cáfolt is.

A nap folyamán később Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy a tárgyalásokat valóban pénteken, de Moszkvában fogják megtartani, mégpedig az ENSZ részvételével.

A nemzetközi szervezetet Rebeca Grynspan kereskedelmi vezető képviseli majd.

Az orosz fél folytatni fogja a kapcsolatfelvételt mind az ENSZ-szel, mind más illetékesekkel, abban a reményben, hogy a megállapodás feltételei végül teljesülni fognak

– fogalmazott Vlagyimir Putyin sajtótitkára, Dmitrij Peszkov, aki azonban hozzátette: Oroszország semmi olyan nem fog tenni, ami ellenkeznék az érdekeivel.

Oroszország korábban arra panaszkodott, hogy saját élelmiszer- és műtrágyaexportja továbbra is jelentős akadályokba ütközik, és többször utalt rá, nem biztos, hogy belemegy a gabonaegyezmény esedékes megújításába.

(Al Jazeera)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik