Nagyvilág

Robbantás volt a Buckingham-palotánál, egy férfi sörétes patronokkal dobálózott

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP

Letartóztattak egy férfit a Buckingham-palota előtt, miután a gyanú szerint sörétes puskapatronokat dobott a palota területére – közölte a brit rendőrség. A BBC azt írta, hogy ez helyi idő szerint kedden este hét óra körül történt, majd kordont állítottak fel a palotánál. A kordont azóta elbontották, a férfit pedig támadófegyver birtoklásának gyanújával letartóztatták. A rendőrség szerint a férfi ruházatát átkutatták, és egy kést találtak nála, de lőfegyvert nem. Sérültekről nem érkezett jelentés.

Az incidens kapcsán terrorgyanú nem merült fel: úgy tudni, hogy az esetet „elszigetelt mentális egészségügyi incidensként” kezelik.

A szombati koronázási ünnepség éjszakai próbái az esettől függetlenül a tervek szerint zajlottak – derült ki a sajtóhírekből.

Kiderült, hogy egy gyanús táska is volt a gyanúsítottnál, a szakemberek pedig a vizsgálatot követően elővigyázatosságból ellenőrzött robbantást hajtottak végre.

A király és felesége – akik a közeli Clarence House-ban laknak – nem tartózkodott a Buckingham-palotában a letartóztatás idején, noha a király kedden Anthony Albanese ausztrál miniszterelnököt látta vendégül a palotában.

Joseph McDonald főfelügyelő elmondta: a rendőrök azonnal intézkedtek a férfi elfogásáról, és hamar őrizetbe is vették. Hozzátette:

A rendőrök továbbra is a helyszínen tartózkodnak, a további vizsgálatok folyamatban vannak.

A sörétes puskapatronokat megtalálták, és szakemberek vizsgálják. A környékbeli utakat közben újra megnyitották.

A Buckingham-palota az eseményt nem kommentálta, bár a Sky News szerint azt megerősítették, hogy sem a király, sem a felesége nem tartózkodott a palotában az incidens idején.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik