Nagyvilág

Kilenc embert ölhetett meg egy rendőrfeleség Thaiföldön

Kilenc ember meggyilkolásával gyanúsítják egy magas rangú thaiföldi rendőr feleségét – számolt be az ázsiai ország sajtója. A tizedik kiszemelt áldozata egy másik rendőr felesége lett volna, akit a többi áldozathoz hasonlóan vendégségbe hívott, majd a vacsorájába csempészett cianiddal megpróbálta megölni.

Szuracsate Hakparn, a thaiföldi országos rendőrfőkapitány-helyettes újságíróknak elmondta, hogy az áldozat ezúttal csak azért maradhatott életben, mert evés közben rosszul lett és kihányta az elfogyasztott mennyiséget.

A rendőrség eredetileg azzal gyanúsította a harmincas éveiben járó nőt, hogy két héttel ezelőtt meggyilkolta egyik barátnőjét a Bangkoktól nyugatra fekvő Ratcsaburi tartományban, olvasható az MTI összefoglalójában. A holttesten végzett boncoláskor a nő szervezetében cián nyomaira bukkantak.

A hatóságok a nő kihallgatása közben hozták kapcsolatba több, más tartományban elkövetett ciánmérgezéses esettel, a jelenlegi feltételezések szerint a gyilkosságokat 2020 decembere és 2023 áprilisa között követhette el. Az asszony, aki a tartományi rendőrfőnök-helyettes felesége azt elismerte, hogy ismerte az áldozatokat, de a gyilkosságokat tagadja.

A hatóságok pénzügyi okot sejtenek a háttérben, az elhunytak családtagjai arról számoltak be, hogy eltűnt az áldozatok több ékszere, és a bankszámlájukról is különféle pénzösszegek hiányoztak – írja a The Nation Thailand.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik