Nagyvilág

Legalább 55-en fulladtak vízbe a líbiai partoknál

Francesca Ruta / MTI / EPA / ANSA
Francesca Ruta / MTI / EPA / ANSA

Legalább 55 migráns vesztette életét hajószerencsétlenségben a líbiai partoknál Tripoli térségében – közölte szerdán az ENSZ. Az észak-afrikai ország parti őrsége öt túlélőt tudott kimenteni a tengerből.

A bárka a líbiai főváros, Tripoli keleti feléből indult 60 menedékkérővel a fedélzetén, és kedden szenvedett hajótörést. Az utóbbi időben különösen sok menedékkérő vág neki a veszélyes földközi-tengeri átkelésnek Líbia és Tunézia partjairól Európába. Tunézia partjainál is több tucat menekült vesztette életét az utóbbi napokban, helyi sajtójelentések szerint Szfaksz városának halottasháza teljesen megtelt.

Számos illegális bevándorló Olaszországba indul. A római belügyminisztérium adatai szerint az idén már több mint 31 ezer menedékkérő érte el az olasz partokat. A múlt év azonos időszakában csak mintegy 7900 érkezőt regisztráltak.

(Kiemelt kép: Egy Líbia partjai előtt mintegy 100 mérföldre történt hajótörés túlélői érkeznek a szicíliai Pozzallo kikötőjébe március 13-án. Az olasz parti őrség járőrhajói 13 túlélőt vettek fedélzetükre, akiket egy teherhajó mentett ki a Földközi-tengerből. )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik