A következő élő közvetítés része Ezreket evakuáltak, mert előkerült egy másik bomba is a véletlen lebombázott orosz városban

Újabb ügyben kezdődik tárgyalása Navalnijnak, 35 év börtönt kaphat

Makszim Sipenkov / EPA / MTI
Makszim Sipenkov / EPA / MTI

Szélsőséges tevékenység vádjával a jövő héten újabb ügyben kezdődik tárgyalása a bebörtönzött orosz ellenzéki politikusnak, Alekszej Navalnijnak – közölte a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) igazgatója szombaton.

Ivan Zsdanov Telegram csatornáján jelentette be, hogy a Navalnij ellen újabb ügyben folyó tárgyalás április 26-án veszi kezdetét.

Leonyid Volkov orosz ellenzéki aktivista Twitter-oldalán erősítette meg a hírt. Mint írja, az ügyben 2011-es alapításáig visszamenően szélsőséges tevékenységekkel vádolják az FBK-t.

Amennyiben az ügyben bűnösnek találják a szervezetet, Navalnijt összesen akár 35 éves szabadságvesztésre ítélhetik

– hangoztatta Volkov.

Az FBK-t legutóbb a néhány hete történt szentpétervári robbantással hozták összefüggésbe, aminek következtében 32 ember megsebesült, valamint életét vesztette Vladlen Tatarszkij orosz haditudósító és blogger. Az ügyben eljáró orosz Nyomozó Bizottság és Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság közlése szerint a támadást az ukrán különleges szolgálatok az FBK-val együttműködő „ügynökök” bevonásával tervelték ki. A gyanúsított 26 éves nő a hatósági tájékoztatás szerint az FBK támogatója, és ellenzéki nézeteket vall.

Navalnijt több mint két évvel ezelőtt a moszkvai reptéren vették őrizetbe, amikor egy mérgezéses merénylet után a németországi kezelésből tért haza. Eleinte a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megszegésével vádolták, amiért 11 és fél év börtönbüntetést kapott. A jelenlegi felállás szerint büntetése 2032-ig szól.

Az ellenzéki politikus szóvivője múlt héten Twitter-bejegyzésben közölte, hogy Navalnij rejtélyes betegséggel küzd, alig két hét alatt nyolc kilót fogyott. Börtönbüntetése alatt már korábban is gyötörte betegség, az antibiotikumos kezelés miatt ekkor is sokat fogyott.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik