Nagyvilág

Újra maguk mögé utasították a világot az ELTE joghallgatói

ELTE Jessup Team / Facebook
ELTE Jessup Team / Facebook

Újra világelső lett az ELTE Jessup csapatának beadványa, közölte a csoport Facebookon. Mint írták: a Farkas Kinga (felperes), Koch Emma (felperes), Nagy Andrea (alperes) és Polonyi Domonkos (alperes) összetételű csapat az Aglovale-i Királyságot és a Ragnelli Államot képviselte a Nemzetközi Bíróság előtt.

A posztból kiderül, hogy az ELTE Jessup Team az induló több mint 650 csapat közül a washingtoni döntőben bejutott a világ legjobb nyolc csapata közé (Quarterfinalist Team) és ezzel az ELTE történelmének második legjobb eredményét érte el.

A kiemelkedő szóbeli eredmény mellett a csapat alperesi beadványa pedig világelső lett (Best Respondent Memorial 1st Place). Az ELTE Jessup csapata a 2019-es világbajnoki cím megszerzése óta is a világ élvonalába tartozik, az idei eredmény az induló csapatok legjobb 1%-ba sorolja ismét az ELTE-t

– írták. A csapat idei felkészítői Kajtár Gábor habil. docens és Buda Zolta tanársegéd, 2019-es Jessup világbajnok voltak.

Kapcsolódó
Nobel-díjhoz hasonlítható, amit tudásukkal elértek a világbajnok ELTE-s joghallgatók
A legnagyobb múltú nemzetközi jogi perbeszédversenyen 1960 óta mindössze háromszor győzött európai csapat. Most ELTE-sek utasították maguk mögé a világot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik