Nagyvilág

Percekkel a halála után lopott meg egy idős nőt egy mentős

Hatvan fontot (kicsivel több mint 25 ezer forintot) akart elemelni egy mentős egy idős asszony lakásából nem sokkal azután, hogy sikertelenül próbálták újraéleszteni a nőt – írja a BBC.

A 94 éves asszonyhoz még tavaly június végén riasztották a mentőket, miután a Shrewsburyben található otthona kertjében összeesett. A kiérkező egység azonnal megkezdte a nő újraélesztését, azonban nem jártak sikerrel. A négy menős közül az egyik, az 58 éves Mark Titley a házba lépett, majd kutakodni kezdett a lakásban – későbbi vallomásában azt állította, orvosi dokumentumokat keresett –, az egyik asztalon egy kis dobozban pénzt talált. A helyiségben elhelyezett biztonsági kamera rögzítette, ahogy Titley elemel hatvan fontot, majd zsebre rakja a bankjegyeket. Később észreveszi a kamerát, és visszahelyezi a pénzt a dobozba.

A mentős ellen vádat emeltek, először tagadta a lopás tényét, azt állította, hogy csupán a rokonok számára akarta megőrizni a pénzt, a felvételt látva azonban bevallotta a lopást. Az ügyben most született ítélet, 18 hét felfüggesztett börtönbüntetést, 120 óra közmunkát és 530 fontos (225 ezer forintos) büntetést kapott, emellett 187 fontos (80 ezer forintos) kompenzációt kell fizetnie az elhunyt családjának. A férfit emellett felfüggesztettették a szolgálatból.

A megdöbbentő esetről az elhunyt nő fia osztott meg videót, aki szerint Titley túl enyhe büntetst kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik