Nagyvilág

Súlyos alkoholfüggőséggel kezeltek egy kutyát Angliában

JEAN-LOUIS AUBERT / ALTOPRESS / PHOTOALTO VIA AFP
JEAN-LOUIS AUBERT / ALTOPRESS / PHOTOALTO VIA AFP

Kis híján belepusztult az alkoholmegvonásba egy kutya Angliában, az eb nagy valószínűséggel a gazdája hanyagsága miatt szokhatott rá az alkoholra – írja a Telegraph.

Coco, a kétéves labradorkeverék és egy másik ebtársa azt követően került a plymptoni állatvédőkhöz, hogy gazdájuk meghalt. Az állatok nem sokkal azután, hogy megérkeztek a menhelyre, rohamot kaptak, és azonnali ellátásra szorultak. Kiderült, hogy a két kutya az alkoholmegvonástól lett rosszul, ahogy az is, hogy mindketten súlyos függőségben szenvednek, gazdájuk ugyanis rendre elérhető helyen hagyta az alkoholt, mikor aludni ment, így szokhattak rá az ebek a szeszre.

A megvonás által okozott rohamokba nem sokkal később az egyik kutya bele is pusztult. Coco szintén súlyos állapotban volt, egy hónapon át szedítívumokat kapott, hogy megóvják az újabb rohamoktól. A menhely a honlapján azt írta, hogy ez volt az első olyan esetük, amely során „elvonóra” küldtek egy kutyát. Coco egy hónapon át volt rendkívül szoros állatorvosi megfigyelés alatt, hogy az elvonási tüneteit enyhítsék, és kigyógyítsák a függőségből.

A posztban azt írták, hogy a kutya már nem áll gyógyszerezés alatt, lassan kezd úgy viselkedni, mint egy egészséges eb. Hozzáteszik azonban, hogy míg fizikailag láthatóan javult az állapota, mentálisan még sokat kell erősödnie Cocónak, a gondozói szerint ugyanis erús szorongás jeleit mutatja. Az állatvédők azonban reménykednek abban, hogy az állat hamarosan minden tekintetben készen áll majd arra, hogy örökbe fogadják

Ajánlott videó

Olvasói sztorik