Nagyvilág

Nem mérgező a Hamburg környéki füstfelhő a rendőrség szerint

Jonas Walzberg / DPA / AFP
Jonas Walzberg / DPA / AFP

Komoly tűz ütött ki vasárnap reggel két raktárban Hamburg Rothenburgsort nevű városrészében, a füstfelhő a német nagyváros központja felé tart, jelentette be a tűzoltóság, amely „szélsőségesen veszélyesnek” minősítette a helyzetet.

Frissítünk!

A hamburgi rendőrség vasárnap délután közölte, hogy már nem veszélyezteti a lakosságot annak a tűznek a füstje, amely Rothenburgsort városrészben, a városközponttól keletre fekvő raktárkomplexumban keletkezett. Korábban azt gondolták, hogy a füst mérgező lehet. A veszélyre figyelmeztető hivatalos felhívást még nem oldották fel, de a hatóságok “jelenleg nem észlelnek megemelkedett értékeket” – közölte a rendőrség.

A levegőben lévő füstgázok és vegyszerek okozta veszély miatt a tűzoltók azt javasolták, hogy a város északkeleti övezetének jelentős részében mindenki tartsa zárva az ablakokat és az ajtókat, senki ne használjon légkondicionáló berendezést.

A szakhatóságok már 140 embert evakuáltak.

Egyelőre nem tudni a tűz keletkezésének az okát. Az NDR német regionális közszolgálati rádióállomásnak a tűzoltóság képviselői azt mondták: fennáll a veszélye annak, hogy mérgező, igen toxikus hidrogén-szulfid került a levegőbe. A tűzoltók is csak légzőkészülékben dolgozhatnak a helyszínen.

A Deutsche Bahn német vasúttársaság azt közölte, hogy felfüggesztették a forgalmat Hamburg és Büchen között, írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik