A következő élő közvetítés része „A nukleáris fegyvereket ki kell zárni a háborúból” - találkozott Macron a kínai elnökkel

Biden és Trudeau a Wall Street Journal újságírójának szabadon engedésére szólította fel Oroszországot

Joe Biden amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a Wall Street Journal amerikai lap újságírójának azonnali szabadon engedésére szólította fel Oroszországot. Az amerikai Evan Gershkovich-ot a múlt héten vették őrizetbe kémkedés gyanújával. A Wall Street Journal tagadta, hogy munkatársa kémkedett volna. A Fehér Ház nevetségesnek nevezte a kémkedés vádját, melyért Oroszországban akár húszéves börtönbüntetést is kiszabhatnak.

ANDREJ IVANOV / AFP Joe Biden amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart a kanadai Ottawában 2023. március 24-én.

Trudeau hivatala közleményt adott ki a kanadai és az amerikai vezető helyi idő szerint szerdai telefonbeszélgetése után, melyben azt írták, a két politikus Evan Gershkovich azonnali szabadonbocsátására szólította fel Oroszországot. Joe Biden elnök ezt már korábban megtette.

Telefonbeszélgetésük során Trudeau és Biden beszélt ezen kívül a migrációról és a biztonságos harmadik országokról szóló megállapodás végrehajtásáról – állt Trudeau hivatalának közleményében. A két észak-amerikai ország márciusban változtatott a két évtizedes menekültügyi megállapodáson, hogy csökkentsék a Kanadába illegális határátlépéssel beáramló migránsok számát.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik