Nagyvilág

Még nagyobb pácba kerülhet Trump

Steve Helber / MTI /AP
Steve Helber / MTI /AP

Nagy hibát követhetett el Donald Trump! A volt amerikai elnök ugyanis átnézhette a Mar-a-Lago-i rezidenciáján lévő minősített iratokat azt követően, hogy megkapta az azok visszaadását indítványozó idézést. Az igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozóinak a The Washington Post szerint erre már bizonyítékai is vannak – hívta fel a figyelmet a napi.hu.

A tanúvallomások, biztonsági kamerák felvételei és egyéb dokumentumok alapján  Trump tavaly májusban kivitte a dobozokat a garázsból. A nyomozók arra gyanakodnak, hogy ezt azzal a céllal tette, hogy kivizsgálja, hogy miket tartana meg és miket szolgáltatna vissza. Végül egy augusztusi házkutatás során az FBI több mint száz titkosított iratot talált Trump floridai otthonában. Trump azzal védekezett, hogy ezeket ő államfőként vitte el, ilyen minőségben márpedig megvolt a joga ahhoz, hogy feloldja bármely hivatalos dokumentum titkosítását, de azzal, hogy kiderült, tanulmányozgatta is a titkos iratokat, nehezebb lesz védekeznie.

Trump ellen a múlt héten más ügyben vádat emeltek, így ő az első exelnök, aki ellen büntetőeljárás indult hivatali idejének megszűnte után. Trump ellen azért emeltek vádat az ügyészség, mert Stormy Daniels színésznőnek 130 ezer dollár hallgatási pénzt fizettek kampánypénzből, hogy ne beszéljen egy korábbi légyottukról. Trumpnak kedden lesz emiatt jelenése a bíróságon.

(A nyitóképen Donald Trump Mar-a-Lago-i birtoka látható, ahol a nyomozók lefoglalták az exelnök által elvitt titkos dokumentumokat.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik