A következő élő közvetítés része Súlyos problémát okoz az alkohol az orosz hadseregben

Szoborba rejtett bomba végzett az orosz katonai bloggerrel Szentpéterváron

Anatolii Stepanov / AFP
Anatolii Stepanov / AFP

Elkezdtek érkezni a részletek arról a robbanásról, amely vasárnap történt egy szentpétervári kávéházban. Az orosz sajtó szerint a belügyminisztérium megerősítette azokat az értesüléseket, hogy a robbanásban meghalt Vladen Tatarszkij blogger, további tizenhat ember pedig megsebesült.

Az orosz belügyminisztérium a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek azt mondta, hogy Tatarszkijt meggyilkoló bombát egy szoborba rejtették, amelyet a bloggernek ajándékoztak. Ukrajna tagadta, hogy köze lenne a robbantáshoz.

Tatarszkij tavaly részt vett a Kremlben tavaly szeptemberben tartott pazar ünnepségen, amelyen kihirdették Ukrajna négy, részben megszállt régiójának Oroszország általi annektálását, amit az ENSZ legtöbb országa azóta sem ismert el.

Mindenkit legyőzünk, mindenkit megölünk, mindenkit kirabolunk, ha arra lesz szükség. Minden úgy lesz, ahogy mi szeretnénk,

mondta egy, az eseményről készült videón.

A Reuters azt írja, hogy Tatarszkijnak – akinek az eredeti neve Makszim Fomin – több mint 560 ezer követője volt a Telegram közösségi oldalon és az egyik legprominensebb tagja volt annak a befolyásos, katonai bloggerekből álló csoportnak, akik időnként kritikával illették Oroszország ukrajnai háborúját.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik