A következő élő közvetítés része Nukleáris szupertorpedói lehetnek Oroszországnak már jövőre a Csendes-óceánon

Putyin lehetséges utóda szerint a NATO országai részesei az ukrajnai konfliktusnak

IRANIAN PRESIDENCY / AFP
IRANIAN PRESIDENCY / AFP

A NATO országai részesei az ukrajnai háborúnak – jelentette ki Nyikolaj Patrusev az oroszországi biztonsági tanács titkára az Interfax orosz hírszolgáltató szerint.

Valójában a NATO-országok is részesei a konfliktusnak. Ukrajnát egyetlen nagy katonai bázissá változtatták. Fegyvereket és lőszert küldenek az ukrán csapatoknak, hírszerzéssel látják el őket

– idézi a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylap Patrusevet.

IRANIAN PRESIDENCY / AFP Nyikolaj Patrusev Teheránban az Ebrahim Raiszi iráni elnökkel folytatott találkozón 2022. november 9-én.

Patrusev, az FSZB volt vezetője, aki 2008 óta tölti be a biztonsági tanács titkári posztját, és köztudottan Vlagyimir Putyin bizalmasa. Korábban számos alkalommal vádolta a Nyugatot Oroszország elleni összeesküvéssel, többek között azzal is, hogy „olyan hazugságbirodalmat hozott létre, amelynek Oroszország megalázása és elpusztítása a célja”. Mindez állítása szerint annak a titkos tervnek a része, amely a világ népességének csökkentésére irányul.

Nyikolaj Patrusevet egyes Oroszország-szakértők Putyin potenciális utódjaként emlegetik.

A Londongrád címmel 2011-ben magyarul is megjelent könyv társszerzője, Mark Hollingsworth nemrégiben „dermesztőnek” és „nagyon is valóságosnak” nevezte ezt a lehetőséget – emlékeztetett a Sky News. A Londongrád című könyv arról szól, hogy hogyan épültek be nagy hatalmú orosz oligarchák a nyugati elitbe különböző korrupciós módszerekkel.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik