Nagyvilág

Interjú közben vette le „luxusóráját” Macron az asztal alatt

Olajat öntött a tűzre Emmanuel Macron francia elnök, éles szemű tévénézők ugyanis kiszúrták, hogy nagy értékű órában adott interjút szerdán, amit a beszélgetés közben inkább le is vett, írja a Guardian.

Az államfő számára ez azért is nagyon kellemetlen, mert hetek óta százezrek tiltakoznak a nyugdíjreform, köztük a nyugdíjkorhatár emelése ellen. Macron épp ebben a témában beszélt, amikor a vagyont érő órájában érkezett a stúdióba.

Az óra egyes becslések szerint akár 80 ezer eurót (30 millió forintot) is érhet, más szakértők szerint viszont a luxusóra „csak” 2400 euróba (900 ezer forintba) kerül a piacon.

Macron az interjú közben az asztal alatt levette magáról a karórát. Az elnöki palota később azt közölte, Macron azért tett így, mert az óra kopogott az asztalon, miközben az államfő beszélt. Az igaz, hogy mielőtt Macron lecsatolta az órát, hangos zörejt lehetett hallani, ahogy az asztalra tette a kezét, de lényegében nem befolyásolta az adást.

Mindenesetre sokan úgy vélik, ez a jelenet is élő példája volt annak, hogy Macron a gazdagok elnöke, és valószínűleg az eset nem segít majd lecsendesíteni a kedélyeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik