A következő élő közvetítés része Négy szlovák MiG már Ukrajnában van

Lassulni látszik az ostrom Bahmutban

Aris Messinis / AFP
Aris Messinis / AFP

Elakadhat a heves ellenálláson a hónapok óta kitartó szárazföldi támadássorozat Bahmutban – vélekednek amerikai, ukrán és brit katonai szakértők a The Guardian szerint.

Az oroszok a lap szerint légicsapások újabb hullámát indították Ukrajna északi és déli részén. A leghalálosabb gyalogsági támadásnak mégis Bahmut a helyszíne. Az amerikai Institute for the Study of War azt írta legújabb közleményében, hogy a Bahmut körüli orosz hadműveletek üteme „lassulni látszik, miközben a nyugati jelentések szerint az orosz erők más irányból próbálnak offenzívát indítani”.

Az orosz erők jelenleg növelik az Avdijivka körüli offenzív műveletek tempóját, amelynek célja a település bekerítése. Lehetséges, hogy az orosz erők ezt a Bakhmut körüli műveleteik és a Vuhledar körüli megrekedt offenzíva rovására teszik

– áll a jelentésben.

A brit katonai hírszerzés úgy véli, hogy a város elleni orosz támadás kifulladhat. Továbbra is fennáll azonban a veszélye annak, hogy a bahmuti ukrán helyőrséget bekerítik – közölte a brit védelmi minisztérium szerdán.

Az ukrán vezérkar ugyancsak egyetértett azzal az állítással, hogy Oroszország támadóereje Bahmutban csökkenőben van.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik