A következő élő közvetítés része Putyin berendelte az oligarcháit

Szíria elismerte az új orosz határokat

STEFAN SAUER / DPA / AFP
STEFAN SAUER / DPA / AFP

Damaszkusz elismeri Oroszország új határait az elcsatolt donyecki, luhanszki, herszoni és a zaporizzsjai területekkel – nyilatkozta Bassár el-Aszad szíriai elnök a RIA Novosztyi című orosz állami propaganda terméknek.

Aszad, akit szerdán fogadott a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnök, a szóban forgó régiókat történelmileg orosz területeknek nevezte, amelyek mintegy száz éve, Lenin idején kerültek Ukrajnához, és amelyeken ma orosz állampolgárok élnek.

Aszad közölte, hogy erre ugyan nincs bizonyíték, de „várható”, hogy az Egyesült Államok iszlamista terroristákat fog átdobni Szíriából Ukrajnába az Oroszország elleni harchoz.

Az elnök úgy vélekedett, hogy a harmadik világháború már folyik, de a korábbi világháborúktól eltérő formában. Támogatásáról biztosította a szíriai orosz katonai jelenlét kiterjesztését, ha ezt Moszkva akarja. Mint mondta, ebben a kérdésben mind politikai, mind katonai értelemben nézetazonosság van a felek között, de katonai értelemben a kérdés most nem került napirendre.

Az illegálisan elcsatolt ukrán területeket a nemzetközi közösség nem ismeri el, kivéve Észak-Koreát és Szíriát.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik