Nagyvilág

58 évesen lett anya, és azt mondja, ez volt élete legjobb döntése

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)

Hatvannégy évesen egy ötéves kisfiú anyjaként éli a kisgyerekes szülők pörgős napjait a skót származású, de jelenleg Ausztráliában élő Carolyne Ness, aki azt mondja, nemhogy nem bánja a késői anyaságot, de ezt tartja élete legjobb döntésének. A nő történetét a Daily Mail mesélte el.

Ness nem akart ennyi ideig várni, de nem akart egyedülálló anya lenni, így a dolog csak váratott magára, míg végül úgy döntött, nem akar lemaradni az anyaságról akkor sem, ha nincs hozzá partnere. Nagy-Britanniában túl idősnek találták a mesterséges megtermékenyítéshez, így Indiába utazott, ahol az úgynevezett „embrió-örökbefogadás” módszerével élt. Négyezer-ötszáz fontba került neki az embrió, amit aztán az ő méhébe ültettek be, miután a tesztek azt találták, hogy kellőképpen egészséges a procedúrához. Carolyne végül 2017-ben szülte meg kisfiát, Javedet, akivel elmondása szerint teljes lett az élete. Anyja elmondása szerint a kisfiúnak nem tűnik fel, hogy anyja idősebb más anyukáknál, de azt szeretné, ha szerezne neki egy apukát.

Amikor arról kérdezték, hogy mi lesz a gyerekkel, ha neki baja esik, azt mondta, hogy a családjuk hagyományosan hosszú életű, és ő még jó ideig nem megy sehova ebből a világból, ha pedig mégis, a testvére fogadja majd örökbe a kisfiút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik